Control of your cookies

On our website we use necessary (to ensure our site works properly), analytical (tells us how the site is used) and functional (user preferences) cookies. If you select “Accept all” some data will be sent to third (non-EU) countries. On our website, we provide links to client websites and client social media, which have their own cookies, privacy policy, and terms. For more information on the cookies that we use, choose “Configure” below.

Kroatië schittert opnieuw in de MICHELIN-gids: Meer sterren en meer culinaire glans

03. July 2025

Hoofddorp, 3 juli 2025 - Kroatië blijft zijn plek op de internationale gastronomische kaart versterken, en dat is dit jaar opnieuw bevestigd in de nieuwste editie van de prestigieuze MICHELIN-gids. Met één restaurant dat twee MICHELIN-sterren draagt en twaalf restaurants met één ster, positioneert Kroatië zich steeds sterker als topbestemming voor fijnproevers uit de hele wereld.

De MICHELIN-selectie voor 2025 brengt goed nieuws voor de Kroatische gastronomie. Restaurant Krug in Split en Cap Aureo in Rovinj zijn dit jaar nieuw bekroond met een MICHELIN-ster, een erkenning voor hun uitmuntende keuken, creativiteit en vakmanschap. Tegelijkertijd behoudt Agli Amici in Rovinj zijn felbegeerde twee sterren, een teken van constante excellentie.

Ook elf andere restaurants behouden hun welverdiende MICHELIN-ster:

Dubravkin put (Zagreb), Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj), Korak (Jastrebarsko) en het nieuwe sterrestaurant Cap Aureo.

Minister van Toerisme en Sport, Tonči Glavina, reageerde enthousiast: "Deze nieuwe MICHELIN-selectie bevestigt niet alleen de kwaliteit van onze gastronomie, maar onderstreept ook de wereldwijde erkenning voor het talent van onze chef-koks. Onze culinaire rijkdom is een belangrijk onderdeel van de authentieke Kroatische ervaring en vormt een strategische pijler in ons toerismebeleid. We feliciteren iedereen die deze erkenning heeft gekregen of behouden. Kroatië blijft groeien als bestemming voor topgastronomie."

Naast de bekende sterren bekroont de MICHELIN-gids ook restaurants met duurzaamheids ster. Zinfandel’s (Zagreb), Konoba Mate (Korčula) en Korak (Jastrebarsko) wisten hun MICHELIN Green Star te behouden. Dit is een onderscheiding voor hun toewijding aan milieuvriendelijke en duurzame gastronomie.

Ook betaalbare kwaliteit werd niet vergeten. De Bib Gourmand, het label voor uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, werd toegekend aan Konoba Pescaria (Mošćenička Draga) en K.užina (Split), waarmee het totaal aantal Bib Gourmand-restaurants in Kroatië op twaalf komt.

Dit jaar introduceert MICHELIN ook speciale awards die de veelzijdigheid van het horecavak belichten.

  • De Jonge Chef Award ging naar Gabriela Filca van Nebo by Deni Srdoč
  • De Service Award werd toegekend aan Vera Korak van restaurant Korak
  • De Sommelier Award ging naar Dinko Lozica van LD Restaurant

Kristjan Staničić, directeur van het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme, onderstreept het belang van deze erkenningen:

"Deze prestigieuze onderscheidingen zijn niet alleen een beloning voor individuele restaurants, maar versterken ook het imago van Kroatië als wijn- en gastronomiebestemming. Topgastronomie is meer dan eten: het is cultuur, identiteit en een reden om te reizen."

De MICHELIN-gids maakt zijn selectie elk jaar op basis van anonieme bezoeken door professionele inspecteurs. Hun oordeel geldt wereldwijd als de gouden standaard in de gastronomie.

Kroatië mag trots zijn: het is niet alleen een land van zon, zee en cultuur, maar ook van excellente, innovatieve en duurzame gastronomie die internationaal op handen wordt gedragen.

Contact Info

NL: +31 (0) 20 654 15 65
E: croatia.benelux@aviareps.com

Share post on!

Address

City Tower, Landsberger Strasse, 110
80339, Munich, Germany

Legal

  • Imprint
  • Privacy Policy

Contact us

Phone: +49 89 55 25 33 800
Email: empfang@aviareps.com
©2025 All Rights Reserved by AVIAREPS

Connect with us